Workshops

Graffiti.

Een kunstvorm die jongeren leert dat je van een kleine tekening iets groots kan maken. Het zal de toeschouwer prikkelen om te aanschouwen. Het is leuk, mooi, vet cool maar bovenal educatief en helpt het creatieve brein te ontwikkelen. Waarom op scholen en onze jongeren inspireren? Om heel veel redenen. Het aanspreken van hun eigen fantasie, want hier moet dat zelfs! Tekenen, ontwerpen, concentreren, de fijne en grove motoriek wordt geactiveerd! Het is bewegend leren. In team verband moeten samen werken. Iets eigen maken maar ook moeten leren delen, samen aan een ontwerp werken. De kleuren leren en het mengen ervan. Teken skills maar ook grafische en kunstzinnige stijlen worden samen gevoegd. Van een klein doek tot grotere projecten zijn mogelijk. Het is therapeutisch voor jongeren die bijvoorbeeld gesloten zijn en op deze manier een succes ervaring kunnen behalen. Het is bewezen dat de ontwikkeling van het creatieve brein heel belangrijk is voor de mens, het helpt bijvoorbeeld oplossingsgerichter te kunnen denken in het leven.

Graffiti, is niet alleen geweldig om te maken. Het is vooral inspannende ontspanning, iets blijvend creëren. Het is spelenderwijs iets leren met een gegarandeerde succes ervaring voor de jongeren! Waar iedere volwassenen meteen aan mee zou willen doen!

In de afgelopen decennia is er binnen het onderwijs bezuinigd geweest op de creatieve vakken, denk aan handvaardigheid, technieklessen, tekenlessen, theater/toneel en muzieklessen.Nu wordt het steeds vaker duidelijk dat deze les vormen gemist worden. En dat deze ontwikkelingen bij kinderen wel degelijk belangrijk zijn. Bewegen maar ook de creativiteit stimuleren onderbouwen meer en meer de ontwikkeling bij onze kinderen. Als een kind zich veilig en gezien voelt zal het zich ook beter kunnen concentreren bij de exactere vakken. Het een kan niet meer zonder het ander!